Svetten lackar!!

Måndag. Planerad jogg cross men marken var så jäkla sur och blöt efter skyfallen så när jag joggade in i skogen så sa det bara "slurp slurp" om mina fötter. Snabbt beslut. Ingen styrka liggandes på marken men däremot mera backträning. Jag joggade vidare över stock och sten, en kort sväng ut på grus och asfalts väg för att sen fortsätta in på elljusspåret. Benen bar, flåset funkade och jag kunde märka en förbättring. Första backen tog jag tre varv, springa fort upp, jogga ner. Andra backen likaså, denna är en aaningen brantare och lägre. Sen, tredje backen, egentligen en nedförsbacke på banan men man kan ju omvandla den till en uppförsbacke genom att byta riktning eller hur? Sagt och gjort, jag tog för kung och fosterland och arbetade mig uppåt med korta steg, höjda armar och högt flås. Fjärde backen, tre vändor upp och ner.
Joggade så slutligen ut ur skogen och fokuserade mig på distans på plan mark. Stooor förbättring. Jag orkar längre sträckor nu och fokuseringen funkar bättre och bättre. Övning ger verkligen färdighet. En bit i taget är hemligheten. Kilometer på kilometer, backe efter backe.
Jag SKA klara milen på 60 minuter i år.

Igår hade jag mitt tredje stavcross pass, fyra deltagare. Jag hade lagt om distanssträckan så att vi kom in i skogen vilket verkligen var en bonus. Naturliga intervaller i terräng är guld! Styrketräningen satt perfekt och plankan i 40 sek blev en liten utmaning för deltagarna men de var alla med på noterna.

Nu ligger fokus på morgondagens joggpass. Ska lägga lite längre distanser mellan vilan och försöka hitta en bra backe att träna benen i. Hoppas bara också att någon kommer!

RSS 2.0