En högre växel

Första veckan avklarad på mitt sk träningsprogram. Backträning o jympa i måndags, crosstraining stav i tisdags, vilodag onsdag, jogg pass torsdag och vilodag fredag.
I lördags morse vaknade jag tidigt och beslutade mig snabbt för att ge mig ut och springa. Klockan var bara 07,30 och inte en kotte var ute. Vädret var grått men lagom tempererat och benen bar. Jag sprang genom bostadsområden och hittade ut på en ny stig i skogen jag inte kände till. Snurrade ett tag i skogen, hittade eljjuspåret och tog mig sedan tillbaka hem. Sköna 50 minuter senare var jag hemma igen, duschade och åkte ner till ICA för att handla frukost.
Under kvällen blev det ytterligare en löptur men bara en kort sådan. Sprang 3 km spåret på tid. Backe upp och backe ner. 5,30/km, helt ok. Cyklade sen hem i ösregn, men jag var nöjd.
Söndag. Sprang ca 5 km, mätte ut sträckor och sprang tills jag kom fram till utsatt punkt. Kändes i benen att jag orkar mer. Men jag ska skynda långtsamt har jag bestämt. Avslutade dock passet med utfall i backe 3 varv.

Ikväll har jag planerat ett joggcross pass för mig själv. Styrka är bra och det behöver jag mer av. Måste bara se till att vara tillbaka hemma till kl. 21,00. Får inte missa Foyles War :)

En ny träningsvecka har inletts och jag hoppas på fler synliga resultat. Milspåret väntar och jag SKA klara av det på hyfsad tid har jag bestämt.

Backe upp och backe ner

Min största skräck med löpträningen är backar. Det spelar ingen roll i vilket format den kommer, lång, kort, brant, svagt sluttande....jag HATAR backar. Så därför har jag bestämt mig att bita i det sura äpplet och träna....just det.. backar.
Jag har varit rejält duktig de senaste veckorna och faktiskt fokuserat (eller iaf försökt) på löpträningen. För ett par veckor sedan tog jag en skön runda i Ursvik en fredag e.m efter jobbet, sprang vilse och kom så äntligen ut igen ca 1,5 timme senare. Jag har nötit på slingor hemma och i helgen hittade jag till min glädje ÄNNU en gammal banvall att springa på :)
Kändes som att jag nästan kom halvvägs till Edsbro :) Tufft spår att springa på dock, mkt sand och sten vilket betydde att hela kroppen fick jobba. Jag tog sikte på olika träd och stolpar och sprang sen med ett gammalt mantra ringandes i huvudet; jag KAN, jag VILL, jag SKA. Väl hemma igen mådde jag som en prins :)

Körde ett 35 min medeljympa pass igår på lunchen och hade planerat ett joggtur med backträning igår kväll. Väl hemma hängde regnmolnen tunga på himlen och jag kände mig lite väl skeptiskt till att ge mig ut. Men samtidigt så ville jag ut. Så jag gjorde en kompromiss med mig själv. Uppvärmning på cykel till elljusspåret. Joggade 3 km spåret och körde backträning i tre branta backar på spåret. 40 min träning allt som allt. Kompakt men effektivt :) Och vilken jäkla timing jag hade sen då. Väl hemma ställde jag mig direkt i duschen och när jag kom ut ca 5 min senare så ösregnade det ute.

Det känns lite i låren idag men även i knäna. Känns bra att jag ska köra stavcross ikväll. Blir inte lika påfrestande som jogg :)

Nu är nästa mål att hitta den tredje banvallen. Jag vet att den finns där nånstans...........och att springa den är lika med en halvmara. Måste ju börja nånstans, eller hur? ;)

WOHOOOOOOOOOOOO!!!

Jag är DIPLOMERAD!!!
Jag är numera FRISKISLEDARE!!!

Jag var nervös innan passet men körde på något sätt bara på ändå. Jag var lugn och sansad. Glömde säkert nåt här och nåt där men inget viktigt i det stora hela.
Fick feedback eftgeråt och mina styrkestationer kunde justeras lite för att passa hela kroppen men annars så funkade allt bra. Måste vara mer auktoritär under passet och driva på mera bara. Ska jobba på det!! :)

Fatta att jag numera kan titulera mig som Friskis och Svettis träna ute ledare :)


Nu ska jag sova gott!!! :)

Först så går det upp, så går det ner, så går det upp....

Kände att jag borde träna på mitt pass i helgen men benen ville springa så det fick bli ett joggcross pass i lördags kväll :)
Körde samma styrkestationer som på stavgången men jag joggade mellan istället. Körde en distans på 20 min, blandad terräng, två varv utfall i backe och några intervaller mellan lyktstolpar. Sen jogg hemåt, nedvarvning och stretch. Exakt en timme tog det och jag mådde som en gud när jag kom hem. BÄSTA passet PÅ LÄNGE! Solen sken, det var ljummet ute och helt tomt på spåret. Jag startde kl. 20,00 och var hemma och färdig kl. 21,00.

Igår tog jag mig en ordentlig vilodag. Hade planerat att köra mitt stavcross pass på kvällen men jag blev kvar på Friskis och pratade med Malin några timmar istället. Köpte mig Friskis Core DVD och körde det korta 20 minuters programmet hemma på kvällen. En dusch senare kröp jag nöjd ner i sängen och läste.

Imorse vaknade jag upp med en känsla av att ngt fastnat i halsen. Hostade och hade mig på vägen till jobbet och under lunchens jympapass tröt krafterna rejält. Inte bra. Just nu kan jag inte tänka på nåt annat än harklet i halsen och hur det bara blir mer och mer irriterat. MÅSTE köra igenom mitt pass en gång ikväll. Sista chansen nu. Ska se till att äta ordentligt både före och efter och sen krypa till kojs tidigt.

Imorgon på lunchen hade jag planerat att köra ett stavpass eller joggpass i Ursvik men jag avvaktar och ser hur det blir med halsen. Vill inte missa diplomeringen imorgon kväll. Det är då det gäller! Ska jag klara det och bli Friskis ledare eller blir jag tvungen att göra om provet? Jag VILL och jag SKA klara det imorgon.

Och VILL INTE bli sjuk IGEN. Jag som har vilat ut ordentligt den här gången. Inte tränat för hårt och verkligen PROPPAT mig full med vitaminer och annat nyttigt.

Dessutom hade jag tänkt vandra på fredag eller lördag. 2 timmar med stavar och matsäck. Jaja, blir jag sjuk så blir jag. Huvudsaken är att jag är frisk imorgon kväll!! :)

RSS 2.0