Nu är hon igång igen

Jag har verkligen låtit min kropp få vila den här gången. Hoppat över jympa och spinning och jogg. Istället har jag promenerat och stavgått i lugnt tempo, proppat min kropp med vitlök, frukt och andra nyttigheter. Och nu är jag så gott som återställd.
Nu är det dessutom mindre än en vecka kvar till min diplomering. En dryg vecka försvann då jag skulle ha tränat på mitt pass. Nu ligger jag lite efter men jag får göra det bästa av situationen. I tisdags tog jag med Camilla på en crosstur med stavar och igår körde jag igenom passet ensam och försökte koncentrera mig på styrkestationerna och de olika övningarna. Det börjar kännas mer och mer bekvämt nu och jag ska köra några omgångar till i helgen för att få det att sitta.
Jag SKA bli dilpomerad!! Och när det är avklarat så ska jag börja fokusera på mitt jogg pass och min egen träning.
Ska även springa lite i Ursvik på luncherna nästa vecka för att förbereda inför morgonpasset den 10:e.

Nu är det stavcross som gäller!!!!!!!!!!!

Och igår.....

......kom febern. 38 grader. En Ipren senare låg jag i soffan och supersvettades. Febern kom tillbaka inatt men jag fick ner den med ännu en Ipren tidigt imorse och har sedan dess inte känt av den. Efter frukosten och floderna av svett tog jag en låååång välbehövd dusch och la mig sen i sängen och halvsov till Star Trek.

Börjar må bättre nu och näsan är inte längre täppt. Hostan har också avtagit och jag känner mig piggare.

Nu SKA jag bli FRISK. Det är mitt enda mål. Och när det är avkalrat så ska jag fokusera mig på mitt pass och diplomeringen.

Under dessa tre dagar som jag varit sängliggande har jag haft en del tid över till att fundera över saker och ting. Detta är tredje gången på ett halvår som jag är hemma sjuk med feber. Inte bra. Så här illa kan jag inte minnas att det nånsin varit. Jag har haft en stressad tillvaro ända sedan i höstas och kulmen kom nu i april. Nu är det dags att tagga ner, fokusera och göra det som jag tycker är kul. Dessutom måste jag lära mig att fokusera på ett fåtal saker och inte ha ett fullspäckat schema vecka efter vecka.

Dessutom var det länge sedan jag satte mig ner och läste en bok, tog en helt vanlig promenad och hälsade på brorsan.

Andra halvan av 2008 blir min utmaning. Att finna harmonin.

Träningen ligger nere....

Vaknade i fredags med halsont och har sedan dess bara blivit värre. Ligger nu hemma för andra dagen med snorig näsa, rossel i luftrören, urjobbig hosta och försöker sova sittande.

Suck.

Har inte tränat sen i torsdags och det lär inte bli nåt på flera dagar framöver heller.

Istället för att ligga här borde jag vara ute i spåret och fila på mitt pass både hemma och i Ursvik men icke........

Men jag tar det säkra före det osäkra och det är därför jag är hemma från jobbet och ser till att vila så mkt jag bara kan.

I´ll be back!

Backe, backe, backe, backe, backe........

Jag MÅSTE bli bättre på att springa i backar. Just nu är det totalt bedrövligt. Jag pustar och stånkar och kommer med nöd och näppe upp. Vad har hänt med min kämpaglöd? Jag har aldrig varit speciellt förtjust i backar men förra sommaren sprang jag och kämpade mig upp gång på gång. Jag såg fram emot nedförsbacken på andra sidan. Visserligen sprang jag inte snabbt men jag sprang.
I år är den positiva tankegången som bortblåst. Jag orkar inte tänka mig uppför en backe.

Och ändå är det just nu som jag mer än nånsin vill och önskar att jag kunde ta tag i det.

Igår sprang jag i Ursvik med Mia efter jobbet och det gick alldeles utmärkt tills vi kom till dessa förbenade backar.

Men skam den som ger sig. Jag SKA bli bättre. Backträning inplanerat i helgen och på tisdag blir det Ursvik igen.

Om bara nu rosslet i halsen ville ge med sig och ge mig en chans.

Vilodag idag!

Minsann!!

När jag bytte om idag efter yogan så upptäckte till min glädje att jag börjat få små rutor på magen!!!!

Eller så var det bara den dunkla belysningen som kastade skuggor på mitt magfläsk..........

Jag är värd en värd

Igår kväll bjöd jag in intresserade till ett provpass av stavcross träning. Meningen var att de som kunde tänka sig att värda på mina pass i framtiden skulle få ett smakprov på vad det är vi ska göra.
Det kom bara två, Malin och Camilla men det gjorde inte så mkt. Det ser ut som att jag fyllt platsen nu. Båda är intresserade!! Jag hade inte spikat passet till 100% och fick improvisera en del. Styrkestationerna hade jag dock redan klara och allt gick galant. Inga problem att få tjejerna att lägga sig på marken och köra push-ups och sit-ups.
Jag fick träna lite på min ledarroll och upptäckte att jag har mkt att finslipa. Men det ordnar sig, promise!

Ikväll blir det basspinning och sen vila framför TV. Jag är trött redan nu men misstänker att det regniga och gråa vädret har en del med det att göra.

Hur som helst, måste rusa till bussen nu!

Tjipp!

Jag har faktiskt legat i!!

Trots att uppdateringen här på blogget inte har funkat någe vidare så har jag verkligen tränat duktigt! Mkt stavgång har det blivit och förra helgen var jag på ledarutbildning fyra dagar där vi hade upp mot tre pass om dagen, jogg, stavcross och styrkejympa. Jag var riktigt mör i kroppen när jag kom hem :)
Förra veckan mjukstartade jag med lunchjympa 35 min, sen vilodag på tisdagen (hade tränat 6 dagar i sträck så jag tyckte det fick räcka), onsdag spinn bas, torsdag yoga. Söndag lätt jogg en timme ca i varierad terräng.

Denna veckas träningsschema ser ut så här:

Måndag: Medeljympa 35 min
Tisdag: Stavcross bas 70 min ca
Onsdag: Spinning  bas eller Medelstyrka jympa
Torsdag: Yoga+jogg
Fredag: Vila
Lördag: Jogg 45 min
Söndag: Stavcross medel ca 70 min

Hoppas jag följer detta nu också ;)

För övrigt så är det finslipning av mitt stavcross pass som gäller nu. Den 3 juni ska jag dilpomeras :) Wohoo!
Sen ska jag då vara färdig ledare inom Friskis träna ute. Hoppas även på att vi blir några fler i Rimbo. Kan bli lite tungt att driva det själv. Men framförallt så hoppas jag på att det kommer FOLK till mina pass!!

Men det ger sig väl.....

Träna rörlighet, it´s good for you!
Ta det lite lugnt i svängarna bara ;)...............

RSS 2.0